reso

Många deltagare i årets tipspromenad

Årets påskpromenad gick av stapeln på påskdagen i ett disigt och gråmulet väder. Det hindrade inte många glada deltagare från att ge sig ut på långpromenad, med papper och penna i högsta hugg. Totalt var det över 150 personer i alla åldrar som tog sig an de kluriga frågorna, samtliga på temat påsk. För många har påskpromenaden blivit en tradition – och det tycker vi arrangörer är jätteroligt!

Matstoppet hos Resö Gård var som vanligt populärt. Deltagarna kunde där stärka sig med Kristofers och Carolines hemlagade ostkaka med aroniasylt, samt lite must eller öl. Många valde också att avsluta promenaden med en god lunch i söndagscaféet.

Vid målgången i Hamnmagasinet fick man som utslagsfråga gissa på antalet skumbilar i en burk. Rätt svar var 784 st. En siffra som de flesta kraftigt underskattade!

Rättningen är nu klar. Årets vinnare i vuxenklassen är egentligen en hel familj på fyra personer, som samtliga svarade lika och hade 12 rätt. Utslagsfrågan blev här avgörande. Därefter följde en person med 9 rätt. I barnklassen var det tre personer med 12 rätt och utslagsfrågan fick även här fälla avgörandet. Vinnarna har meddelats på SMS och får hämta sina vinster hos Ferman i butiken Handlar’n.

Nyfiken på de rätta svaren? Här kommer de!


Vuxenklassen

Fråga1 . X. Påskdagen i den ortodoxa kyrkan firas i år 5 maj. Fråga 2: X. Jo Nesbö har även varit popsångare. Fråga 3: 1. Lerkrukorna kastas på Korfu. Fråga 4: 1. Pesach betyder passera. Fråga 5:2. Skidne ägg serveras med senapssås. Fråga 6:X. Djuret som infångas är en krokodil. Fråga 7:1. Mannens mustasch grånar om han vistas i köket under brödbaket. Fråga 8:2. Kåporna bärs för att skrämma bort andar. Fråga 9: 2. Vit tisdag. Fråga 10:X. 20 000 kaniner skjuts under påskveckan. Fråga 11:1. Brasan på påskafton skall skrämma häxorna så att de inte flyger hem igen. Fråga 12:X. Onsdagens sjusovare kallas Dymmeloxe.

Barn

Fråga 1. 2. Hedemora ligger i Dalarna. Fråga 2: 1. Blomman är en påsklilja. Fråga 3: 2. Memma äts i Finland. Fråga 4: 1. Daim är det mest populära godiset. Fråga 5:X. En hare hade gjort spåren i snön. Fråga 6. 1. Den gröna färgen fås genom att blanda gult med blått. Fråga 7:2. Leken kallas äggpickning. Fråga 8:X. Påskön ligger i Stilla Havet. Fråga 9:1. Äggskalet består av kalcium. Fråga 10:1. Harry Potter spelar quidditch. Fråga 11:2. Gullefjun möter en katt och en hund. Fråga 12:X. Hönan ruvar i 21 dagar.

Samhällsföreningen tackar alla deltagare för engagemanget!