reso

Resö gästhamn

Fakta om gästhamnen

Sjökort 934 NE   58°48,0 N 11°08,9 E

Insegling från norr.

Hamndjup > 4 m. 

Gästhamnsplatser finns på: 

  • Utsidan av NV och NÖ pontonbryggorna. Långsides förtöjning. 
  • Hamnholmsbryggan, norr om träpalissaden. Ankring, fören mot bryggan.
  • “Sigges brygga”, dvs kranbryggan. Ankring, fören mot bryggan. Ytterst på bryggan gäller långsides förtöjning. (OBS! Djup 0.5 m.)

Totalt ca 40 platser.

Anslutningar till el och möjlighet att tanka vatten  finns på samtliga gästhamnsbryggor.

Station för sugtömning av latrin är belägen längst in mot piren på utsidan av NV pontonbryggan. 

På Hamnholmen ligger en serviceanläggning med duschar, toaletter, tvättmaskiner och torktumlare. En åretruntöppen toalett är belägen i den röda boden vid fiskebåtskajen.

I hamnen finns även sopskåp för hushållssopor och glasigloos. För övriga sopor hänvisas till återvinningsstationen, ca 500m in på ön.  

Biljetter löses i den lilla röda boden vid kranen. Kod till sopskåpen, liksom inloggningsuppgifter till hamnens wifi fås på biljetten.

Service i närheten:

  • Åretruntöppen livsmedelsaffär, Handlar’n. (200m)
  • Bensin- och diesel, med kortautomat. (200m)
  • Lexö på Resö, sommarrestaurang & bar. (Hamnholmen)
  • Panget sommarbageri & café.  (200 m)
  • Grillkiosk hos Handlar’n (200m)
  • Badplats med hopptorn. (Hamnholmen)
  • Möjlighet att köpa färska skaldjur direkt från fiskebåtarna. (Se anslag vid fiskebåtskajen)

 

Gästhamnen är öppen från påsk till 1 oktober. Från mitten av juni till mitten av augusti finns hamnvärdar på plats varje dag. Även på övrig tid kan hamnvärden nås via: 

Telefon 072-707 85 54

E -post hamnen@reso.se

För information om årets avgifter – se separat ruta nedan. 

Övernattande gäster

Resö gästhamn sköts av Samhällsföreningen Resö-Galtö ek. förening på uppdrag av Tanums Hamnar AB. Gästhamnen är välkänd och populär, med många återkommande gäster. Vanligen har vi ca 2 000 gästnätter per säsong. Antalet gästnätter påverkas förstås av vädret, men även av storleken på de båtar som besöker oss. Vår ambition är att alla som vill besöka oss skall kunna hitta en plats i hamnen och få en trevlig vistelse på Resö.  Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda förbokning av platser, men du är alltid välkommen att ringa till hamnvärden för att höra hur läget ser ut inför kvällen. 

Hämta gärna ett exemplar av vår sommartidning, Resömagasinet. Du hittar den i serviceanläggningen, vid biljettboden och i affären. Du kan också ladda ner den som pdf från hemsidan, se fliken “Om Resö & Galtö”. Här finns information och tips om vad som händer på Resö. Tidningen innehåller också  kartor med trevliga promenadslingor. På samma ställen kan du också hämta en separat en karta med information om  kulturhistoriska vandringsslingor på Resö.

Dagsbesökare

Du som bara vill besöka oss över dagen, för att t ex tömma latrin, slänga sopor eller fylla vatten, är givetvis också hjärtligt välkommen. Vi tar då endast en mindre dagavgift. 

För den som enbart vill handla eller tanka bensin/diesel finns även möjlighet att lägga till vid den sk “Koppra-bryggan”, direkt nedanför affären. 

Matgäster

Om du kommer med egen båt och vill förtöja båten  medan du besöker något av öns matställen, rekommenderar vi att du ringer hamnvärden. Denne kan då lotsa dig till en plats där båten kan ligga några timmar.

Sjösättning/upptagning

Norr om hamnen, intill den sk  “Kopprabryggan” finns en ramp. Där kan du själv sjösätta eller ta upp en mindre båt. Betalning sker genom att swisha 100 kr till 1236783633 eller lägga 100 kr i därför avsedd låda vid rampen. 

I hamnen finns en kran, med tillhörande spolplatta. Denna sköts av Tanums Hamnar AB. Anslag med priser för sjösättning, upptagning och tvätt finns på den röda boden vid kranen. Tid måste bokas på telefon 0525-18380.

Hamnavgifter 2024

Hjärtligt välkommen till Resö gästhamn! Avgift löses i biljettautomaten i den lilla röda boden nära kranen. Var vänlig sätt biljetten väl synlig på båten. Priserna

LÄS MERA

Serviceanläggningen

Vår serviceanläggning är belägen i bottenvåningen på Hamnmagasinet, dvs den stora röda byggnaden på Hamnholmen. Här ligger även hamnkontoret. I serviceanläggningen finns 2 handfat med

LÄS MERA

Sjöräddningen

Resö Gästhamn är numera hemmahamn även för Sjöräddningen. På ön finns sedan 2021 sommartid ett lag med utbildade sjöräddare. När dessa har jour utgår räddningsbåten

LÄS MERA