reso

Lyckat boksläpp

Lördag 9 mars presenterade Jonas Lind den senaste boken om vår lokala historia “Båtar och fartyg i gången tid”. Här blandas basfakta, berättelser och tidningsartiklar om båtarna och deras besättningar, kompletterat med fina gamla fotografier. Jonas Lind har under många år arbetat med boken och många öbor har bidragit med underlag.

Magasinet var fullsatt och stämningen var hög. Ett 60-tal personer lyssnade och kommenterade Jonas visning och avnjöt sedan en rejäl sillbuffé, med tillhörande drycker. Avslutningsvis serverades kaffe och tårta och Jonas avtäckte en vagn med en rejäl laddning böcker. Försäljningen tog snabbt fart – och många lämnade Magasinet med både en och flera böcker under armen.

Boken om båtar och fartyg från Resö och Galtö finns nu att köpa på söndagscaféet och hos Handlar’n Resö. Priset är endast 250 kr. Passa på att köp årets presentbok till dig själv eller någon annan vars hjärta klappar lite extra för Resö och Galtö!

Tyvärr fick inte alla som anmält sitt intresse plats. Vi kommer därför troligen att arrangera ytterligare en bildvisningskväll med båttema. Tidpunkten är ännu inte bestämd, men ni som har anmält er finns kvar på listan och kommer då att få en inbjudan.

Ett stort tack till alla som medverkat i framtagandet av boken, men framförallt till Jonas Lind som gjort ett fantastiskt jobb!

Samhällsföreningen Resö-Galtö