reso
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Lyckad filmvisning med sillbuffé

Köpmannen Hilde Isaksson från Resö var först! Sedan blev de 9 000 man ombord på 1 000 båtar som for mot Ishavet, norr om Island, i jakten på den feta Islandssillen. Den som i alla tider kallats ”Havets silver”. Kvar därhemma blev kvinnorna för att ta hand om allt. Än finns det några som kan berätta. – De är få, men vilka berättare! säger Bodil Tingsby, som har gjort en dokumentärfilm om det bohuslänska Islandsfisket 1895-1965.

Den 7 maj visades filmen på Resö Hamnmagasin i Bohuslän. Bodil Tingsby var själv på plats för att presentera sin film och svarade på frågor. Intresset var stort och evenemanget blev snabbt fullbokat. Filmen har visats på Resö vid ett tidigare tillfälle, men då var arrangemang speciellt riktat till fd och nuvarande fiskare.

Efter filmen serverades en sillbuffé med olika sorters sill, kokt potatis, knäckebröd och ost och alla lät sig väl smaka! Passande drycker, bl a öl och snaps, fanns att köpa i baren. Kvällen förlöpte snabbt under mycket prat och trevlig samvaro och avslutades med kaffe och tårta.

Bodil Tingsby berättar om filmen
Fullsatt!
Delar av sillbuffén är uppdukad