reso
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fullsatt på första filmkvällen!

Festligt, folkligt, fullsatt! Den gamla ramsan ligger nära tillhands för att beskriva stämningen i Hamnmagasinet i lördags.

Efter att alla platser till filmkvällen den 29 oktober tagit slut på en dag (!), satte samhällsföreningen in en extra föreställning den 19 november och utökade antalet platser per kväll. Efter två dagar var det slutsålt igen – och vi har en väntelista. Väldigt roligt med det stora intresset!

Ett 60-tal personer tittade på en serie filmer, inspelade av entusiastiska del- och helårsboende och redigerade av Jonas Lind. Gamla resöbor berättade om hur det var förr och om sina upplevelser på hav och land. Glada igenkännanden, skratt och kommentarer – och ett och annat hugg i hjärtat. Flera av de som filmat och gjort intervjuerna var på plats och kunde berätta lite mer om bakgrunden till filmerna.

Efter en timmes filmvisning lät sig alla väl smaka av dagens middag i form av kassler-och potatisgratäng med råkostsallad. Därefter följde kaffe och en tårtbit – och mera film.

Stort engagemang var det också när Jonas visade bilder, troligen från sent 1950-tal, på hus på Resö. Vissa hus och områden var lätta att känna igen, medan andra genererade gott om alternativa förslag om var det kunde vara.

Samhällsföreningen riktar ett varmt tack till alla som deltog, alla som filmat och alla som hjälpte till bakom kulisserna med dukning, matlagning, servering, disk och städning!