Johans Gård Hembygdskultur och Midsommar

På det lilla hemman, som idag är hembygdsmuseum och kallas för Johans Gård, bodde Johan som livnärde sig på jordbruk och småfiske och även odlade och sålde blommor. Midsommarfirande på Johans Gård är en uppskattad tradition. Evenemanget har många besökare, både från närområdet och besökare med bil eller båt i Resö hamn.


Johan Hilmersson, född 25 november 1890, levde och verkade på Resö under hela sin livstid. Han bodde på det lilla hemman, som idag är hembygdsmuseum och kallas för Johans Gård. Johan, som så många andra av den tidens barn klarade sig på det lilla. Han var en godhjärtad man och en stor djurvän, han var speciellt förtjust i katter.

När Johan dog 1972 testamenterade han sin gård till Tanums Kommun. Kommunen överlät i sin tur förvaltningsansvaret på Hembygdsföreningen. En ideell förening bestående av ett antal Resöbor utgör Johans Gård Kommittén och som ser till att allt fungerar. Kommitten har installerat el i huset för att bevara huset och dess inventarier på bästa sätt, och för att underlätta det frivilliga arbetet.

flaggaMidsommarfirande Johan gard

För visning av Johans Gård ring Jörgen Lindholm Resö telefon 073-828 28 85, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Ordförande: Gerry Arvidsson

Sekreterare: Martin Ekinger

Kassör: Nils-Eric Wassberg