Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


Gatuköket har flyttat in i livsmedelsbutiken

Vi har fått ett gatukök på Resö som kan vara öppet hela året. Den gamla Kebabkiosken var inte vinterbonad och måste flyttas när Kosterhavsentrén ska byggas.

Efter många försök att hitta en plats för Kebabkiosken på utsidan av livsmedelsbutiken hittade vi ingen plats som kunde godkännas av räddningstjänsten. När vi började söka andra lösningar kom idén om köttkylen - charken upp.  Köttkylen har inte använts på flera år eftersom butiken numera inte mal köttfärs längre och charkdelen har ju tidigare varit plats för tillagning av viss färdig mat. Räddningstjänsten hade inga invändningar mot den lösningen. En helt ny ventilationslösning för den stora gatuköksfläkten måste till och vi tog sotarna till hjälp med att göra en ritning för det. Vi hade kontakter med livsmedelsinspektören och fick en del goda råd. En bygganmälan lämnades in och blev godkänd kort före julhelgen. Nu är ombyggnaden av köttkylen i livsmedelsbutiken klar och Samhällsföreningen har svarat för ombyggnaden i livsmedelsbutiken. Utrustningen tillhör Resöboden AB som driver Handlar' n på Resö. Ombyggnadsarbetet i butiken har gjorts av Sture Lind och Henry Arvidsson med  Anders Hedenstedt som byggherre. Elarbetena har gjorts av Simon Eriksson på Klippuddens el. Ferman Fattah  och Goran Sirwan har hjälpt till att flytta utrustningen.  Handlar´n på Resö kommer även att ställa en kaffeautomat bredvid serveringsluckan och några få bord kommer också att finnas i butiken.

Målsättningen var att öppna gatuköket till Påskhelgen 2021 och slutbeskedet från kommunen kom den 12 mars. Nu hoppas vi att det nya gatuköket kan bli till glädje för både boende och gäster på Resö och Galtö.

Handlar' n hade ett specialerbjudande på hamburgare och korv till årets Påskhelg. Några bilder från det längst ned. Lägg märke till hur väl avstånden hålls.

Anders